Nieuwe Druk
r
r
r
r
Schrijf u in voor de nieuwsbrief!

particulier | boekhandel
r
r
h
h
h
r
r

Boeken


Klik hier voor het overzicht van alle boeken van Nieuwe Druk.

In het spoor van Birma
Femmy Fijten
ISBN: 978-94-92020-22-2 | 215 paginas
Genre: roman
Prijs: € 20,00 | bestel dit boek
Verwacht: "In het spoor van Birma"  begin september, nu reeds te bestellen.

Een aantal uur na het opstellen van de aankondiging van de nieuwe roman van Femmy Fijten  ontving uitgeverij Nieuwe Druk het bericht dat Femmy is overleden op 63-jarige leeftijd. Femmy heeft twee romans uitgegeven bij Nieuwe Druk en bijdrages geleverd aan 2 verhalenbuldens. Haar overlijden is niet te bevatten. Een I.M. zal spoedig worden geplaatst.(inmiddels verschenen: zie column Dagtaak

In het spoor van Birma, is haar derde roman

Het is 2015 als Emma Wagenmaker tijdens een presentatie een bekend gezicht in haar publiek ziet. Wie is het? Waarom is hij hier?

Het verhaal van In het Spoor van Birma draait om twee jonge mensen die beiden (indirect) slachtoffer zijn van de Tweede Wereldoorlog. Als tweede generatie slachtoffers dragen zij de sporen van het leed dat hun ouders is aangedaan. Zij is opgegroeid in een beklemmend gezin waarvan de ouders het bombardement op Rotterdam, het verraad en de hongerwinter hebben meegemaakt. Zijn ouders hebben hun wortels in Nederlands-Indië en zwegen over de gruwelen onder de Japanse bezetter. Hun levens kruisen elkaar, er ontstaat een romance, maar ze raken elkaar ook weer kwijt. De angst voor verraad, en hun woede en achterdocht jegens buitenstaanders raken ze echter niet kwijt.

"Ik ben ontdaan van elke menselijkheid", leest Emma in een dagboek over de gruwelen van de Birma Spoorlijn. 


De roman is gebaseerd op waargebeurde verhalen en dagboekaantekeningen uit Birma. Haar eigen jeugdherinneringen vormen de basis voor de geschiedenis van Emma.


Over Vaarwel Soerabaja: Checkpoint: Nog nooit was de geschiedenis zo tastbaar als in dit onvergetelijke boek.

Over Terug naar Bandung: Maarten ’t Hart: "Juist Femmy’s ontwapenende argeloosheid zorgt ervoor dat alles in evenwicht blijft"


selectie uit laatst verschenen uitgaven: