Nieuwe Druk
r
r
r
r
Schrijf u in voor de nieuwsbrief!
Bij aanmelding gaat u akkoord dat uw mailadres alleen wordt gebruikt voor de verzending van de nieuwsbrief en niet gedeeld wordt met derden.

particulier | boekhandel
r
r
h
h
h
r
r

Boeken


Klik hier voor het overzicht van alle boeken van Nieuwe Druk.

Klinkende alchemie
Maarten Brandt
ISBN: 978-94-92020-26-0 | ong 700+ paginas
Genre: klassieke muziek
Prijs: € 45,00 | bestel dit boek


Begin oktober 2018 verschijnt: "Klinkende alchemie, verzamelde muziekessays van Maarten Brandt". Het boek wordt in een mooie hardcover uitgegeven en bevat een cd met opnamen van het Koninklijk Concertgebouworkest.
De presentatie zal ook plaatsvinden in het Amsterdamse Concertgebouw tijdens een van de concerten van de NTR ZaterdagMatinee, details volgen nog.


Het boek gaat €49,50 kosten, bij bestellingen en reserveringen via onze bestellink voor 16 september is de prijs €45,00 (inclusief verzendkosten)
Nu reeds te reserveren.

Maarten Brandt (musicoloog) publiceeerde eerder bij Nieuwe Druk zijn heruitgave van "Wegen naar Boulez"  Hij is een veelgevraagd causeur op het gebied van klassieke muziek en artistiek adviseur van dirigenten als bijvoorbeeld Ed Spanjaard, Jac van Steen, Martin Sieghart, Antony Hermus en Otto Tausk. Daarnaast was hij vele jaren gastdocent aan de hoofdopleiding orkestdirectie van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en muzikaal adviseur van het Limburgs Symfonie Orkest. Als auteur was hij verantwoordelijk voor programma-toelichtingen voor alle orkesten in den lande.

Over het boek:

Klinkende Alchemie, de verzamelde muziekessays van Maarten Brandt is voor een belangrijk deel muzikale scheikunde. Daarbij gaat het niet alleen over composities, maar vooral de uitgekiende combinaties daarvan. Over wat stukken binnen concertprogramma’s met elkaar doen en hoe dat een meerwaarde kan opleveren. Daarnaast is deze niet alleen in Nederland maar ook daarbuiten uniek te noemen publicatie een vurig pleidooi voor een traditie die steeds meer onder druk staat en waarvan het voortbestaan door allerhande factoren wordt bedreigd: de uitvoeringspraktijk van de symfonische muziek in de ruimste zin van het begrip. De trefwoorden van Brandts beschouwingen zijn overeenkomsten en contrasten. Met dien verstande dat de laatste belangrijker zijn dan de eerste. Ziehier een van de ongeschreven wetten van de kunst die programmeren heet. Het bijzondere van dit aan de nagedachtenis van Marius Flothuis (1914-2001) - oud artistiek leider van het Koninklijk Concertgebouworkest - opgedragen boek schuilt bovendien in het feit dat de hoofdstukken bewust in een dramaturgische ordening zijn ondergebracht. Hierdoor ontstaan voor de lezer vermoede en onvermoede verbanden, net zoals dit bij een geslaagd concertprogramma het geval is. Het geheel wordt in klank geïllustreerd met de bij deze uitgave gevoegde cd waarop een van Flothuis’ geniale programma’s is vastgelegd en dat nooit eerder op geluidsdrager is verschenen.Selectie uit laatst verschenen uitgaven: