Nieuwe Druk
r
r
r
r
Schrijf u in voor de nieuwsbrief!
Bij aanmelding gaat u akkoord dat uw mailadres alleen wordt gebruikt voor de verzending van de nieuwsbrief en niet gedeeld wordt met derden.

particulier | boekhandel
r
r
h
h
h
r
r

Nacht van Guus

Nacht van Guus Dijkhuizen

Onder deze titel heeft een aantal vrienden en bewonderaars van de in 2013 overleden schrijver, columnist, publicist, journalist, vrijdenker, autodidact, kunstpromotor, levenskunstenaar, oprichter en hoofdredacteur van het tijdschrift Gandalf, oprichter en directeur van Kunsthuis 13, galeriehouder, Ridder in Orde van Oranje Nassau, staatsgevaarlijk en enig lid van de "Vereniging ter bevordering van het aftreden van de Amsterdamse burgemeester Van Hall", geboren op 11 januari 1937 te Amsterdam, opgegroeid in pleeggezinnen en tehuizen, in de Tweede Wereldoorlog gedeporteerd en met een groep kinderen aan zijn lot overgelaten, en wiens pantoffels liggen in het Letterkundig Museum te Den Haag, Guus Dijkhuizen, het initiatief genomen hem nog één keer in de schijnwerpers te zetten.

De nacht van Guus wordt geopend op zaterdag 25 juni om 16.00 uur met de onthulling van het Guus Dijkhuizenplein door de burgemeester van de gemeente Rheden, Mevr. Petra van Wingerden-Boers.

Vervolgens is er een afwisselend programma tot 22.00 uur met korte literaire presentaties, waaronder werk uit het oeuvre van Guus door o.a. Walter Jansen, Stef de Wit en Henk Aalbers. Er is muziek van de Jazzkids, de Pubi's, de Blue Band en Gerrit van Middelkoop zal de door Guus geschreven Anti-esthetika-theorie uit de doeken doen!

Er is een expositie ingericht over het leven en werk van Guus Dijkhuizen.
Mede mogelijk gemaakt door sponsoring van RIQQ.

Bij Nieuwe Druk verschenen: