Nieuwe Druk
r
r
r
r
Schrijf u in voor de nieuwsbrief!
Bij aanmelding gaat u akkoord dat uw mailadres alleen wordt gebruikt voor de verzending van de nieuwsbrief en niet gedeeld wordt met derden.

particulier | boekhandel
r
r
h
h
h
h
r
r

AuteursDolph  Kohnstamm

Dolph Kohnstamm


Dolph Kohnstamm (1937) studeerde psychologie aan de Universiteit van Amsterdam en was van 1973 tot 1998 hoogleraar in de ontwikkelingspsychologie aan de Universiteit Leiden.

Kohnstamm verlegde zijn onderzoeksterrein naar dat van temperamentsverschillen bij kinderen maar bleef voor zijn praktisch werk op de taalverrijking van jonge kinderen gericht, zo leidde hij in Amsterdam het project proefkreche ’70 en was hij behulpzaam bij het naar Nederland (en Vlaanderen) halen van het televisieprogramma Sesamstraat.
Kohnstamm is grondlegger en thans hoofdredacteur van Het Cultureel Woordenboek; encyclopedie van de algemene ontwikkeling.
Zo ook is Kohnstamm actief medewerker van Wikipedia.

Vanuit een fascinatie verzamelde Kohnstamm honderden herinneringen over het moment van zelfbewustzijn in de kindertijd en bundelde deze inzichten voor een groot publiek in ‘Ik ben ik, de ontdekking van het zelf’ (2002).
Het boek is vertaald in het Duits, Engels en Japans.

In ‘De Eigenander - een ik in mij’ (april 2016), wordt dieper ingegaan op het thema zelfbesef, zelfgevoel en zelfreflectie. Een rijke en gevarieerde analyse, doorspekt met nieuwe ik-besef herinneringen en ervaringen van lezers, lezeressen en voorbeelden uit Nederlandse en internationale literatuur.
Voor iedereen die zich uit persoonlijke interesse of beroepsmatig bezighoudt met psychologie is het boek een uitnodiging om op zelfonderzoek uit te gaan.