Nieuwe Druk
r
r
r
r
Schrijf u in voor de nieuwsbrief!
Bij aanmelding gaat u akkoord dat uw mailadres alleen wordt gebruikt voor de verzending van de nieuwsbrief en niet gedeeld wordt met derden.

particulier | boekhandel
r
r
h
h
h
h
r
r

AuteursFemmy  Fijten

Femmy Fijten, Schiedam


Femmy Fijten overleed op 63-jarige leeftijd. Net voor haar derde roman (In het spoor van Birma) het levenslicht zal zien. Ze heeft het manuscript helemaal voltooid en goedkeuring kunnen geven aan de omslag. Het boek zelf heeft ze nooit in handen gekregen...

(Een I.M. op Dagtaak)

Femmy (Lagerwaard) Fijten werd geboren in Schiedam, groeide op in Den Haag en  studeerde biologie in Leiden. Ze was als docente biologie werkzaam op verschillende scholengemeenschappen in Den Haag. Tegenwoordig woont ze met haar man in Arnhem. Ze schrijft  lesmateriaal, onder meer Biologie Overal en Biologie voor Jou en is projectleider van educatieve projecten.
In 2010 heeft ze het plan opgevat van het levensverhaal van haar oom een roman te maken. Dat is 'Terug naar Bandung' geworden. Ze heeft daarvoor een reis naar Indonesië gemaakt en heeft zich verdiept in de geschiedenis.  Nieuwe Druk heeft het boek in 2013 gepubliceerd. Het is een groot succes geworden.
In 2014 verscheen de iets herziene tweede druk. De roman 'Vaarwel Soerabaja' , die zich afspeelt van 1942-1950 en gaat over een Indische Nederlander is in 2015 uitgekomen.

Daarnaast schrijft Fijten korte verhalen. In maart 2013 is de Verhalenbundel Niets is wat het lijkt, waarvoor een van haar korte verhalen is geselecteerd, nl Maxima cum laude.  In december 2013 is de verhalenbundel 'Lezen en laven' uitgekomen, een selectie van Ton van Eck en Femmy Fijten, weer bij Nieuwe Druk met daarin haar verhaal Ocean Spirit.
In september 2014 ziet de verhalenbundel 'Arnhem met een scheve blik' het levenslicht, eveneens een selectie van Ton van Eck en Femmy Fijten, weer bij Nieuwe Druk met daarin twee verhalen van haar hand. Wrange vruchten I en II.
Op haar site staan korte verhalen. De verhalen van 2013 en 2014 zijn gebundeld in een e-book, Verhalen voor alle jaargetijden.
Ook op de site de Indische Verhalen.
www.femmyfijten.nl