Nieuwe Druk
r
r
r
r
Schrijf u in voor de nieuwsbrief!
Bij aanmelding gaat u akkoord dat uw mailadres alleen wordt gebruikt voor de verzending van de nieuwsbrief en niet gedeeld wordt met derden.

particulier | boekhandel
r
r
h
h
h
h
r
r

AuteursHelge  Bonset

Helge Bonset, 15-06-1944


Helge Bonset was van 1969 tot 2009 leraar, lerarenopleider, vakdidacticus en leerplanontwikkelaar Nederlands. Als "krities leraar" schreef hij Nooit met je rug naar de klas! ( De Bezige Bij, 1969). Daarna schreef hij vele artikelen en boeken over de didactiek van het schoolvak Nederlands, waarvan Nederlands in de onderbouw "Een praktische didactiek" (Coutinho, 2015, 6e druk) de bekendste is.

Helge Bonset publiceerde twee verhalen in Hollands Maandblad: Nijlpaard op Loosdrecht (januari 2015) en Niet met dieren (augustus/september 2015), een verhaal op de website van Extaze: Afscheidsfotografie (juni 2016) en een verhaal in Op Ruwe Planken: De migrant en de drone (december 2016).

Naast een tal van andere verhalen vindt u deze ook terug in de bundel "Nijlpaard op Loosdrecht", de verhalenbundel die hij nu publiceert bij Nieuwe Druk.

In een ver verleden publiceerde hij verhalen en columns in Een 10 voor de 10-ers, het Utrechts Studentenblad: Trophonios, het Leids Universiteitsblad: Mare en het tijdschrift Levende Talen, en gaf hij studenten Nederlands les in creatief schrijven.