Nieuwe Druk
r
r
r
r
Schrijf u in voor de nieuwsbrief!
Bij aanmelding gaat u akkoord dat uw mailadres alleen wordt gebruikt voor de verzending van de nieuwsbrief en niet gedeeld wordt met derden.

particulier | boekhandel
r
r
h
h
h
h
r
r

AuteursHilbert  Kuik

Hilbert Kuik, 1938, Amsterdam
Hilbert Kuik werd in 1938 in Amsterdam geboren als zoon van een gereformeerde, Overijsselse politieman en een roomse, Oostenrijkse dienstmaagd. Zijn passie voor schrijven ontwikkelde zich tijdens zijn studie in de Medicijnen. Van 1959 tot 1961 was hij redacteur van het studentenweekblad Propria Cures. Na zijn studie werkte hij van 1966 tot 1969 als arts in een psychiatrische inrichting in Oeganda (Oost Afrika). Zijn brieven in Vrij Nederland over zijn belevenissen daar, als blanke temidden van zwarten, werden in 1970 gebundeld in zijn eerste boek "Vreemde Eend".

Hij werkte parttime als psychiater/psychotherapeut bij een Amsterdamse Riagg en wijdt zich sinds zijn 60ste fulltime aan het schrijven. Hij publiceerde romans en verhalen, schreef het scenario voor twee tv-stukken en was als tekstschrijver betrokken bij twee muziektheaterproducties van Teo Joling. In 1997 debuteerde hij als misdaadschrijver met de psychologische thriller: "De Laatste Slag (VN**)" In 2000 verscheen zijn avonturen thriller Bloed in Zee (VN****), in 2003 gevolgd door de literaire thriller Geen plek om te sterven (VN***). In November 2006 verscheen zijn vierde thriller: Ontvreemd (VN***).
Dit was het einde van zijn reis door misdaadland en keerde hij weer terug naar zijn oude stek: het schrijven van romans en verhalen. In 2010 verscheen zijn roman 'Zoekende Zondaar'.

Zijn verhalenbundel "Volg de vogels (en andere waanzin )" (juli 2018) bevat veelal nieuw werk. In de bundel zijn een aantal verhalen opgenomen die eerder zijn verschenen o.a. in Vrij Nederland , de Tweede Ronde en Hollands Maandblad.