Nieuwe Druk
r
r
r
r
Schrijf u in voor de nieuwsbrief!
Bij aanmelding gaat u akkoord dat uw mailadres alleen wordt gebruikt voor de verzending van de nieuwsbrief en niet gedeeld wordt met derden.

particulier | boekhandel
r
r
h
h
h
h
r
r

AuteursRon  Jansen

Ron Jansen, 19 februari 1956, ArnhemRon Jansen is leraar op een basisschool. In tegenstelling tot de meeste schrijvers hield hij als kind niet van lezen. En van schrijven al helemaal niet. Maar het kan raar lopen.
    
Als onderwijzer, zoals hij zich liever noemt, ontdekte hij dat het heel bijzonder is om samen met kinderen een verhaal te beleven. Maar ook aan zijn eigen, inmiddels volwassen, kinderen werd veel voorgelezen. Dat waren bijzondere en intieme momenten, zo vindt hij zelf.
Ook nu nog wordt er regelmatig voorgelezen in zijn klas, waarbij hij graag een beetje meespeelt met het verhaal. Een klop op de deur kun je echt horen, een hand op je schouder kun je voelen en als er in het verhaal een schreeuw klinkt, vliegen de kinderen uit zijn klas tegen het plafond van schrik.
 
Ron begon daarnaast toneelstukjes te schrijven. Als de kinderen uit zijn klas iets moesten opvoeren tijdens de kerstviering, voor Sinterklaas, voor projecten op school, dan klom hij in zijn pen en bedacht iets toepasselijks. Eigenlijk een beetje uit nood, bij gebrek aan beter. Inmiddels zijn er, naast allerlei kleine toneelstukjes, ook al drie musicals van zijn hand verschenen. (toneelopschool.weebly.com)
 
Het kon niet uitblijven. In november 2011 verscheen met 'Mijn vriend Titus' zijn eerste kinderboek. Inmiddels gevolgd door 'Gewoon Guus' en 'Guus groeit groter' (november 2015). Boeken die zich kenmerken door een grote ‘voorleesbaarheid’ en die zowel voor de lezer als de luisteraar een genot zijn.

Interview met Ron Jansen in de Gelderlander