Nieuwe Druk
r
r
r
r
Schrijf u in voor de nieuwsbrief!
Bij aanmelding gaat u akkoord dat uw mailadres alleen wordt gebruikt voor de verzending van de nieuwsbrief en niet gedeeld wordt met derden.

particulier | boekhandel
r
r
h
h
h
h
r
r

AuteursWillem  Andrée

Willem Andrée


Willem Andrée (39) woont in Arnhem en werkt als redacteur bij het Radboudumc in Nijmegen. Hij studeerde Tekst & Communicatie aan de Universiteit van Tilburg en werkte daarna twaalf jaar als (hoofd)redacteur en bladenmaker bij een communicatiebureau.

Begin september 2016 debuteert hij met zijn roman: "Als je boven ligt" met de mogelijke ondertitel: "NSB-kinderen op de vlucht".

Als je boven ligt (deels non-fictie, deels fictie) is een verhaal dat speelt aan het einde van de Tweede Wereldoorlog, gezien door de ogen van een kind. De jongen, Frank (12), is zoon van een NSB’er. In februari 1945 vlucht hij samen met zijn familie naar Duitsland. Onderweg moet hij zijn moeder, oudere broer en zusje achterlaten en reist hij verder met zijn kleine broertje. Samen met meer kinderen van foute ouders gaat de reis richting de Tsjechische grens, waar het beter zou zijn voor deze kinderen die nergens meer bij horen. Daar moeten ze zien te overleven in de chaos van het slot van de oorlog.

"Als je boven ligt" verschijnt op "Dolle Dinsdag" 2016.