Nieuwe Druk
r
r
r
r
Schrijf u in voor de nieuwsbrief!
Bij aanmelding gaat u akkoord dat uw mailadres alleen wordt gebruikt voor de verzending van de nieuwsbrief en niet gedeeld wordt met derden.

particulier | boekhandel
r
r
h
h
h
r
r

Boeken


Klik hier voor het overzicht van alle boeken van Nieuwe Druk.

Een ticje vreemd
Jaap van Dijkhuizen
ISBN: 978-94-92020-02-4 | 216 paginas
Genre: Gilles de la Tourette
Prijs: € 18,50 | bestel dit boek



'Jaap heeft een boeiend boek geschreven. Specifiek voor lijders aan dit syndroom de moeite waard om te lezen. Maar ook mensen die worstelen met een of ander belangrijk probleem of zelfs handicap zullen van de door Jaap ontwikkelde wijsheid veel kunnen leren.'

Deze en andere reacties op "Een ticje vreemd" leest u hier

"Heb dank, o dokter Gilles de la Tourette
voor uw vilein syndroom dat mij besmette
Dat mij het leven met wat rust belette
Maar mij óók dwong dit op papier te zetten"
(dankwoord auteur in "Een ticje vreemd")

Klik hier voor een inkijkexemplaar

Het boek heeft ook een eigen facebookpagina.

Ruben Varing, geboren in de Veluwse Bible Belt, heeft een opvallende handicap: het syndroom van Gilles de la Tourette. Na een onbezorgde jeugd en ‘model’ verlopen schooljaren belandt hij op de gereformeerde Vrije Universiteit. Hij wordt lid van het VU-Studentencorps, kweekvijver van calvinistische carrièrejongens, druk bevist door geestverwante instellingen en bedrijven.

Tijdens een uitbundig Amsterdams studentenleven doorstaat hij onbevangen de daar heersende zeden. Hij bekijkt het allemaal met milde spot, ook als het daarna menens wordt in een hectisch beroepsleven. Het levert naast aandoenlijke ook hilarische taferelen op. Liefdesavonturen lijden soms schipbreuk door Rubens ‘zenuwtics’, vaak ook niet.

Zijn nooit saaie leven, dat niet uitblinkt in braafheid, voert langs een bonte stoet van toga’s, witte jassen, krijtstreepjespakken en andere zonderlingen die zijn spotlust aanwakkeren. Reacties van de omgeving op zijn tics amuseren hem. Medicijnen, opgaan in natuur en (religieuze) contemplatie helpen tijdelijk, maar niet voorgoed tegen zijn bekkentrekkerij, gehinnik, gefladder en te grote spraakzaamheid op verkeerde momenten. Of komt onverwacht toch nog het moment van rust in zicht, waarop hij altijd stiekem hoopte?

Column/Dagtaak over "Een ticje vreemd."




Laatst verschenen uitgaven: