Nieuwe Druk
r
r
r
r
Schrijf u in voor de nieuwsbrief!
Bij aanmelding gaat u akkoord dat uw mailadres alleen wordt gebruikt voor de verzending van de nieuwsbrief en niet gedeeld wordt met derden.

particulier | boekhandel
r
r
h
h
h
r
r

Boeken


Klik hier voor het overzicht van alle boeken van Nieuwe Druk.

Een Zee van Sneeuw
R. Dubois
ISBN: 978-94-91409-16-5 | 110 paginas
Genre: verhalen
Prijs: € 15 | bestel dit boek


‘Ja. Ja, er is geen angst.’ Maar dan? Nee, het beklijft uiteindelijk niet, dat gelukzalige gevoel. Uiteindelijk dringt de kou bij haar door, liggend in een zee van sneeuw.

De verhalen in Een zee van sneeuw gaan over een wereld die mensen ontglipt, langzaam, maar onontkoombaar. Wat rest, is mededogen. Want wat zijn wij immers kwijtgeraakt?  Zelf zegt de schrijver dat zijn verhalen een Hopperiaanse sfeer ademen.

Dit is het eerste boek van R. DuBois (1960) bij uitgeverij Nieuwe Druk. Eerder heeft hij vijf boeken uitgebracht bij Gigaboek.

Fragment uit Kaalslag (Met in de verte de Mont Ventoux)

Blijkbaar was het belangrijk nieuws want de mannen begonnen druk met elkaar te praten. Ineens stond een van de mannen op, zette zijn stoel midden in de kapperszaak, en ging er bovenop staan. Hij zakte door zijn knieën alsof hij op een toiletpot wilde gaan zitten en bleef toen half gebogen zo staan. Hij bracht zijn armen naar voren alsof hij met zijn handen iets wilde gaan pakken of vasthouden. Hij herkende onmiddellijk de hoek tussen de bovenarm en de onderarm en de grip van de handen. Hij voelde een lichte kriebel op zijn hoofd. Toen maakte de man een beweging, die hij uit duizenden herkende. Hij tilde zijn been op en terwijl hij deze daarna neerzette, tilde hij het andere weer op.
    Zweetdruppels vormden zich onder zijn haren en begonnen langs zijn gezicht te lopen. Hij wilde weglopen maar iets hield hem tegen. De man in de zaak bewoog in een steeds hoger beentempo en begon zwoegende bewegingen te maken alsof hij een berg opging. Hij voelde langzaam het bloed uit zijn gezicht wegtrekken en zijn benen leken mee te willen doen in het ritme van de bewegingen van de man. De mannen in de zaak begonnen de wielrenner op de stoel aan te moedigen. Ze liepen naar de stoel, staken hun armen in de lucht, en leken hem omhoog te willen schreeuwen.