Nieuwe Druk
r
r
r
r
Schrijf u in voor de nieuwsbrief!
Bij aanmelding gaat u akkoord dat uw mailadres alleen wordt gebruikt voor de verzending van de nieuwsbrief en niet gedeeld wordt met derden.

particulier | boekhandel
r
r
h
h
h
r
r

Boeken


Klik hier voor het overzicht van alle boeken van Nieuwe Druk.

Lotte en Simone
Annelies Ibes
ISBN: 978-94-92020-09-3 | 176 paginas
Genre: novelle-roman
Prijs: € 16,50 | bestel dit boekEind juni 2015 verscheen bij Nieuwe Druk de nieuwe novelle/roman van Annelies Ibes.

Klik hier voor het inkijkexemplaar

Quote uit de recensie van Biblion: "Het is een ontroerend verhaal over verlies van vriendschap, jeugd en gezondheid. Lotte heeft veel moeite met het erkennen dat ze niet meer jong is. Hoewel ze niet erg sympathiek is, weet ze uiteindelijk het leven van Simone een stuk vrolijker te maken. Het verhaal wordt afwisselend door Lotte en Simone verteld. Een boeiende roman over eenzaamheid, vriendschap en ouder worden."

19 oktober 2016 een avondprogramma over het boek onder de titel: "Mantel der liefde". Plaats van handeling: Ontmoetingskerk, Doorwerth, aanvang 20.00 uur


Een tragikomische roman over ouder worden, vriendschap en mantelzorg


De vijfenvijftigjarige Lotte heeft het gevoel dat ze haar woongroep aan het ontgroeien is en neemt in een vlaag van verstandsverbijstering het besluit zich in te schrijven voor ‘De Zonnewende’. ‘Samen met geestverwanten in een gezellige, kleinschalige woonomgeving.’ Tijdens de ongevraagde rondleiding passeert Lotte een rolstoel. Ontzet herkent Lotte in het in elkaar gekrompen lichaam iets van wat ooit haar allerbeste vriendin was: de blonde stoot van de middelbare school.Lotte
     ‘Hé, Simone,’ zeg ik hees.

Ik buk me en steek mijn hand uit. Ik krijg een uitgestoken linkerhand terug. De rechter ligt als een dood vogeltje in haar schoot.

Simone
     Ik blijf naar de grond kijken. Schuifel met mijn voeten, zodat Kas snapt dat ik verder wil. Ik hoef geen hernieuwde contacten. Waarom rijdt hij niet door, verdomme.


De auteur neemt de lezer mee in de intense belevingswereld van Lotte en Simone. Een wereld die haaks op elkaar staat. Simone is door een hersenbloeding gevangen in een beperkte en eenzame wereld. Lotte worstelt met het fenomeen ouder worden, sleur en aanverwante ongemakken. Ondanks haar weerstand tegen verval en ziekte, besluit Lotte, zij het met frisse tegenzin, om als mantelzorger voor Simone te gaan zorgen. 


‘.. prachtig verhaal en uit het leven gegrepen. Meeslepend, puur , hilarisch.’

omslagontwerp: Cindy Vermeulen
opmaak: Christine van der Heijde

Vanaf nu overal beschikbaar
Selectie uit laatst verschenen uitgaven: