Nieuwe Druk
r
r
r
r
Schrijf u in voor de nieuwsbrief!
Bij aanmelding gaat u akkoord dat uw mailadres alleen wordt gebruikt voor de verzending van de nieuwsbrief en niet gedeeld wordt met derden.

particulier | boekhandel
r
r
h
h
h
r
r

Boeken


Klik hier voor het overzicht van alle boeken van Nieuwe Druk.

Moekoesja's kus
Yolande Belghazi-Timman
ISBN: 978-94-92020-06-2 | 244 paginas
Genre: roman
Prijs: € 20 | bestel dit boek


In Moekoesja’s kus neemt de auteur de lezer mee in de belevingswereld van het sensitieve meisje Noor Elderson. Noors angst, verwondering en het intensief doorleven van de prikkels van buitenaf worden trefzeker en met lichtvoetigheid geschilderd. Haar overlevingsdrang en rijke fantasie zorgen ervoor dat ze overeind blijft en haar weg weet te vinden in een vreemde en eenzame wereld.

Ik sta aan de rand van een vreemd gebied. De weg gaat er dwars doorheen. Achter elke hoek lijkt een gevaar te schuilen. Mijn moeder heeft een hekel aan me en Moekoesja, mijn grootmoeder, houdt van mij. Tenminste, als ik ben zoals zij. Sterk en trots.Maar dat ben ik niet. Ik zou wel willen.

Maar het gaat niet

als je mij bent. 


Klik hier voor het inkijkexemplaar

Prachtige recensie in het blad "Pedagogiek in de Praktijk (PiP)"

Ook benieuwd wat anderen van het boek vinden? Alle recensies op een rijtje.

  Interview met Yolande Belghazi-Timman in de Boekenbijlage (jan 2016)


 


‘Moekoesja’s kus is een verbijsterend en hartverscheurend mooi verhaal. Zelden heb ik zo’n intens boek gelezen.’

Hein-Anton van der Heijden


Yolande Belghazi-Timman is geboren in Amsterdam en studeerde linguïstiek. Ze werkt voor het onderwijs Nederlands aan anderstaligen. Daarnaast schrijft ze  verhalen die verschenen zijn in bundels van onder andere uitgeverij Nieuwe Druk. .Moekoesja’s kus is haar debuutroman.

Nog meer reacties:

‘Wat een bijzonder boek is Moekoesja’s kus van Yolande Belghazi Timman. Nog nooit heb ik een boek gelezen over de schooljaren van een kind, dat zo vanuit de beleving van het kind is geschreven.’ Femmy Fijten-Lagerwaard – ( auteur Terug naar Bandung )

‘Het verhaal heeft me erg ontroerd. Auteur laat je als het ware in de huid kruipen van het sensitieve basisschoolmeisje Noor. Het is een meeslepende en aangrijpende roman.’ A. van Beekum.

'… inspirerend! Hoeveel mensen slagen erin woorden te vinden voor juist die vroege tijden en gevoelens?’ S. Enker

'De ervaringen van het hoogsensitieve meisje, gevoelig voor eigenlijk alles: woorden, letters, kleuren, schaduwen, poppen, verhalen en mensen. Mooi om te lezen hoor.’ Ineke