Nieuwe Druk
r
r
r
r
Schrijf u in voor de nieuwsbrief!
Bij aanmelding gaat u akkoord dat uw mailadres alleen wordt gebruikt voor de verzending van de nieuwsbrief en niet gedeeld wordt met derden.

particulier | boekhandel
r
r
h
h
h
r
r

Boeken


Klik hier voor het overzicht van alle boeken van Nieuwe Druk.

Op Kostschool
Thea Witteveen
ISBN: 978-94-91409-04-2 | 94 paginas
Genre:
Prijs: € 14,50 | bestel dit boek

Op Kostschool

"Op Kostschool" is een autobiografische roman van Thea Witteveen (1929-2017). Samen met haar zus heeft Thea Witteveen de laatste oorlogsjaren op kostschool gezeten in Doesburg. De roman beschrijft het dagelijks leven op een katholieke kostschool tegen de achtergrond van de oorlog.

Het historische Doesburg

Toen dit gebouw als kostschool werd bestemd, misschien wel een eeuw geleden, heeft men naar een oplossing gezocht om zoveel mogelijk plaatsen te creëren. Ik houd van bouwkunde. Eigenlijk had ik dat willen studeren maar God trok mij aan mijn mouw,’ zei ze met een ondeugend lachje. Wij klemden onze kaken op elkaar en liepen braaf achter de zuster aan. Elke cel is anderhalf bij twee meter groot. Een plafond van vastgespijkerde latten erop, een gordijn voor elke cel, ook wel chambrette genoemd. Dit was onze slaapplaats.

Thea Witteveen (Velp) heeft reeds een indrukwekkend oeuvre. Haar belangrijkste werken zijn:

Weg uit de Vuurlinie (2004) , Dans van de Wilde Bij (1997) , Rode Lak & Ornamenten (gedichten, 2008) en Denkmasjien (kinderboek, 1991). Op Kostschool is haar eerste boek dat bij Nieuwe Druk is uitgegeven.
Selectie uit laatst verschenen uitgaven van Nieuwe Druk: