Nieuwe Druk
r
r
r
r
Schrijf u in voor de nieuwsbrief!
Bij aanmelding gaat u akkoord dat uw mailadres alleen wordt gebruikt voor de verzending van de nieuwsbrief en niet gedeeld wordt met derden.

particulier | boekhandel
r
r
h
h
h
r
r

Boeken


Klik hier voor het overzicht van alle boeken van Nieuwe Druk.

Tegen ons onwerkelijk bestaan
Sigbert Samson
ISBN: 978-94-91409-09-7 | 90 paginas
Genre: roman , filosofie
Prijs: € 15,00 | bestel dit boekAugustus 2012 verscheen bij Nieuwe Druk het nieuwste boek van Sigbert Samson : Tegen ons onwerkelijk bestaan. De uitgestelde boekpresentatie zal plaatsvinden op woensdag 17 oktober, aanvang 19.30 uur in Boekhandel Jansen & de Feijter adres: Emmastraat 6 Velp, vrij entree. Graag reserveren.

“Tegen ons onwerkelijk bestaan” is een drieluik waarin het verschil tussen bestaan en werkelijkheid centraal staat. Sigbert Samson neemt de lezer mee in een filosofische zoektocht naar de scheidslijn tussen de reële en de virtuele wereld.

Het boek is een roman en een studie ineen. De chemicus Otto Brant en de van haar geloof afgevallen predikante Germaine Messis ontmoeten elkaar in een hotel in Italië. Als beiden het idee hebben daar eerder te zijn geweest ontvouwt zich een spel tussen de reële en de virtuele wereld.

Het boek is een pleidooi tegen de opvatting dat ‘het bestaan’ de hele werkelijkheid omvat. In het middelste deel van het drieluik maakt Samson ons deelgenoot van wat hedendaagse filosofen zeggen over “geest” en het “Moment Nu”.

Het derde hoofdstuk is een noodzakelijk vervolg; want nergens blijkt het verschil tussen bestaan en werkelijkheid zo belangrijk te zijn als bij misverstanden over  de basisconcepten van onze samenleving.


Na een studie scheikunde was Sigbert Samson gedurende 26 jaar in de industrie werkzaam als researchchemicus. Daar specialiseerde hij zich in het beoordelen, opsporen en voorbereiden van  research- en ontwikkelingsprojecten. Na enkele jaren studie filosofie werd hij als directeur en cursusleider verbonden aan een instituut voor volwasseneneducatie in internaatsverband. Sindsdien publiceert hij over de betekenis van het concept ‘informatie’ voor gezondheidszorg, ethiek en economie, met bijzondere aandacht voor aspecten van kwaliteit en zingeving.
Eerder verschenen  Zin in Gezondheid (1989), Kwaliteit en tijdsbesef (1991), Informatie als kompas (1993), Verder dan wet en willekeur (1996), Menselijke waardigheid en religieuze vormgeving (2001) en De toekomst wordt anders (2008).