Nieuwe Druk
r
r
r
r
Schrijf u in voor de nieuwsbrief!
Bij aanmelding gaat u akkoord dat uw mailadres alleen wordt gebruikt voor de verzending van de nieuwsbrief en niet gedeeld wordt met derden.

particulier | boekhandel
r
r
h
h
h
r
r

Boeken


Klik hier voor het overzicht van alle boeken van Nieuwe Druk.

Terug naar Bandung
Femmy Fijten
ISBN: 978-94-91409-12-7 | 260 paginas
Genre: roman
Prijs: € 19,95 | bestel dit boekMet voorwoord van Maarten 't Hart


"Terug naar Bandung, een veteraan verliefd", gaat over oorlog, over bloedige strijd, over verlies en over vriendschap, maar het is bovenal een liefdesverhaal, gebaseerd op de ware geschiedenis van een zeventienjarige jongen die naar Indonesië ging en tegen beter weten in een Indisch meisje koos.


De hoofdpersoon, Leo, vocht er als soldaat en bij de MP. Later werd hij opzichter van een theeplantage. Zestig jaar na dato gaat hij met zijn kleindochter, Jill, terug naar zijn verleden in de Oost. Naar de plaatsen waar hij gestreden heeft, waar hij heeft liefgehad en waar vandaan hij moest vluchten: hij vertelt haar alles.

Terug naar Bandung is een meeslepende ‘roadmovie’ met in de hoofdrollen een oude man en een jonge vrouw, onder leiding van een weerbarstige gids en een pientere chauffeur. En uiteindelijk is het de liefde die overwint ...

Maarten ’t Hart over Terug naar Bandung: Zeer boeiend en informatief; goed in elkaar gezet. Het feit dat Jill een onschuldig meisje is, maakt dat al wat haar grootvader vertelt gefilterd wordt door lieflijkheid en dat is wel nodig, gelet op de verschrikkingen.Radio Tokeh over Terug naar Bandung: "Vandaag heb ik het boek van Femmy Fijten: "Terug naar Bandoeng" uitgelezen. Het verhaal is waar gebeurd,de namen zijn veranderd. De hoofdpersoon gaat na jááren terug naar Bandoeng, zijn kleindochter reist met hem mee.Hij was ooit als militair in Indië gelegerd.Bij het bezoeken van de plaatsen van weleer,vertelt hij zijn kleindochter wat er in de Bersiap periode en de tijd daarna is gebeurd.Het boek is echt een aanradertje.Mevrouw Femmy Fijten komt a.s.zondag in ons programma over haar boek vertellen.Jullie begrijpen dat ik daar erg trots op ben!"

In oktober 2015 verscheen de tweede roman van Femmy Fijten: 'Vaarwel Soerabaja'.
In september 2017 verscheen haar laatste roman, postuum verschenen: "In het spoor van Birma"


Recensie in Checkpoint:

Selectie uit laatst verschenen uitgaven: