Nieuwe Druk
r
r
r
r
Schrijf u in voor de nieuwsbrief!
Bij aanmelding gaat u akkoord dat uw mailadres alleen wordt gebruikt voor de verzending van de nieuwsbrief en niet gedeeld wordt met derden.

particulier | boekhandel
r
r
h
h
h
r
r

Boeken


Klik hier voor het overzicht van alle boeken van Nieuwe Druk.

Verboden Boeken
Natalie F. Boekhorst
ISBN: 978-94-92020-10-9 | 196 paginas
Genre: Young Adults
Prijs: € 16,50 | bestel dit boek


Deel 2 van de Joset Trilogie verschijnt september/oktober 2016. Het boek zal Verboden Vrienden gaan heten.


Begin juli 2015 verscheen bij Uitgeverij Nieuwe Druk 'Verboden Boeken' van Natalie F. Boekhorst. Het boek is overal verkrijgbaar en/of bestelbaar, soms onder de naam Joset Trilogie (let daar op....binnenkort deel 2!).

Interview met Natalie F. Boekhorst op De Boekenbijlage.


'Verboden Boeken' is het eerste deel van de Joset Trilogie.
In het jaar 2116 verwoest een enorme tsunami de Aarde. De overlevenden vestigen zich op de planeet Kosna en beginnen een nieuwe jaartelling: NVA (Na Verwoesting Aarde). In het jaar 997 NVA leven de mensen verspreid over elf planeten. De nieuwe machthebbers (Sy) regeren met harde hand over hen. Er heersen vastgestelde regels en een eigen mening wordt niet geaccepteerd.

Joset (12) woont op de planeet Kosna, onder de koepel van de kolonie Kosnapol. Haar verzet tegen de ‘onzinnige regels’ brengt haar nog wel eens in problemen. Wanneer ze samen met haar vriend Hogan (14) een nederzetting van de allereerste kolonisten ontdekt, verandert haar leven voorgoed. Ze komt in aanraking met de verzetsbeweging Freedom en besluit actief lid te worden. Maar net wanneer ze denkt dat die keuze haar gelukkig maakt, gebeurt er iets waardoor ze heel erg gaat twijfelen aan die beslissing.

' De personages zijn duidelijk uitgewerkt. Ook de robot als 'personage' is goed neergezet. Werkelijk prachtig om te lezen! De auteur heeft een prettige schrijfstijl waardoor het boek geschikt is voor personen vanaf ongeveer 12 jaar.'
(lees hier de recensie van Mieke Schepens - Graag gelezen)

'Het verhaal is vlot leesbaar en het einde doet verlangen naar het vervolgdeel.'
(lees hier de recensie van Nbd/Biblion)

'Een spannend en ontroerend verhaal over macht en vrijheid.'
(J. Dulos, voormalig griffeljurylid en jeugdbibliothecaris)

'Verboden Boeken' van Natalie F. Boekhorst werd op zaterdag 11 juli jl. feestelijk gepresenteerd  bij Boekhandel Meijer en Siegers, Oosterbeek.

Meer jeugdboeken bij Nieuwe Druk: