Nieuwe Druk
r
r
r
r
Schrijf u in voor de nieuwsbrief!
Bij aanmelding gaat u akkoord dat uw mailadres alleen wordt gebruikt voor de verzending van de nieuwsbrief en niet gedeeld wordt met derden.

particulier | boekhandel
r
r
h
h
h
r
r
Eerlijke kans voor alle schrijvers
Nieuwe Druk heeft een passie voor boeken. Iedereen is welkom om kennis te komen maken. Auteurs krijgen een eerlijke kans.

Stappenplan
De dienstverlening van onze uitgeverij bestaat uit het beoordelen van het manuscript, redactie, vormgeving, aanvraag ISBN en barcode, productie, promotie, verkoop via onze website, verzending (rechtstreeks en via het Centraal Boekhuis)  en administratie. Desgewenst kunt u bij ons ook terecht voor begeleiding en schrijfcoaching tijdens het voltooien van het manuscript.

Wij maken een zorgvuldige selectie van de boeken die wij uitgeven.
In principe kan iedereen bij ons terecht met zijn/haar manuscript, dus neem gerust contact met ons op wanneer u er klaar voor bent om uw boek uit te (laten) geven. Bij ieder manuscript zullen wij een afweging maken of het voldoende kwaliteit en/of urgentie heeft en vanzelfsprekend of het in de agenda en ons fonds past. Te allen tijde zullen wij u persoonlijk te woord staan en onze afweging met u delen.

Productie en kwaliteit
Nieuwe Druk besteedt grote zorg aan de kwaliteit van alle boeken die uitgegeven worden. Sinds begin 2016 laten wij vrijwel alle boeken verzorgen door één van de grootste drukkerijen die ons land kent. Bij zeer beperkte oplages, of om de continuïteit te waarborgen, maken wij soms ook gebruik van de mogelijkheden die er zijn om boeken op bestelling te laten maken. Ook dan waken wij secuur over de kwaliteit van het drukwerk.

Synopsis insturen

In de eerste instantie ontvangen we graag een (deel van) uw manuscript en een synopsis. In een synopsis beschrijft u in het kort de inhoud van het manuscript, de verhaallijn, de personages, de structuur en de setting van het verhaal (tijd, plaats, land, etc.). Wij streven ernaar binnen 3 werkdagen te reageren. Contact.

Kosten uitgave
Nieuwe Druk investeert veel tijd en geld in nieuwe publicaties. Dat doen wij vooraf maar ook gedurende lange tijd nadat de publicatie is uitgebracht. Om de continuïteit te kunnen waarborgen vragen wij van de auteur soms een bijdrage voor de dienstverlening die wij bieden. Dit is afhankelijk van de inschatting die wij maken over verkoopbaarheid van uw boek. De basisprijs is  €225,00 excl. 21% btw. Indien u gebruik wenst te maken van de mogelijkheden voor een goede redactie of begeleiding tijdens het voltooien van het manuscript, dan kan dat. Wij vragen daarvoor een bescheiden vergoeding die in een offerte vooraf wordt vastgelegd.
Hetzelfde geldt voor de opmaak en lay-out van het binnenwerk en de omslag.

Details over kosten en werkwijze zijn afhankelijk van een aantal zaken:
- omvang boek;
- kwaliteit manuscript;
- pr-kanalen van de auteur;
- overige publicaties;
- verkoopbaarheid van het boek.

selectie uit laatst verschenen uitgaven: