Nieuwe Druk
r
r
r
r
Schrijf u in voor de nieuwsbrief!
Bij aanmelding gaat u akkoord dat uw mailadres alleen wordt gebruikt voor de verzending van de nieuwsbrief en niet gedeeld wordt met derden.

particulier | boekhandel
r
r
h
h
h
r
r

Archief Actueel

Juni 2019:

Op veler verzoek is het register en de inhoudsopgave van het indrukwekkende werk van Maarten Brandt "Klinkende alchemie, verzamelde muziekessays" online geplaatst.


» Inhoudsopgave en register Klinkende alchemie, verzamelde muziekessays van Maarten Brandt

Juni 2019:

Begin juli verschijnt de nieuwe roman van Gèrina van der Gugten: "Leven voor twee" Een schrijnende roman over rouw, omgaan met verlies, maar vooral over liefde.
Nu reeds te bestellen via https://nieuwedruk.nl/boek/leven-voor-twee.html

» Nieuwe roman Gèrina van der Gugten

December 2018:

Na prachtige recensies in diverse vakbladen en kranten nu ook een mooie recensie door NBD Biblion dat brede beschikbaarheid in de bibliotheken zal garanderen: "Een van de belangrijkste Nederlandstalige boeken over (klassieke) muziek" Over: Klinkende alchemie, verzamelde muziekessays door Maarten Brandt". Hardcover 720p inclusief CD van het Koninklijk Concertgebouworkest.


» Klinkende alchemie, verzamelde muziekessays van Maarten Brandt

December 2018:

Het was een bijzondere middag in Brasserie Thialf in Arnhem. Dubbelpresentatie van Annelies Ibes en Yolande Belghazi-Timman met hun nieuwste romans: Wild Vlees &Zn en Heldere Mist.


» Presentaties van Annelies Ibes en Yolande Belghazi-Timman

November 2018:

Naar aanleiding van haar nieuwste roman Wild Vlees & Zn van Annelies Ibes een mooi portret van deze auteur in De Gelderlander


» Wild Vlees & Zn

Oktober 2018:

De nieuwste roman van Yolande Belghazi-Timman ("Heldere mist") beschrijft de jaren zestig vanuit het oogpunt van een tienermeisje uit Delft. Prachtig proza.
Het is haar tweede roman die bij Nieuwe Druk uitgekomen is. Eerder verscheen "Moekoesja's Kus"(2014).


» Presentatie Heldere Mist, Yolande Belghazi-Timman

Oktober 2018:

Jan Raes, directeur van het Concertgebouworkest heeft het 1e exemplaar in ontvangst genomen tijdens de NTR ZaterdagMatinee van "Klinkende alchemie, de verzamelde muziekessays van Maarten Brandt". Het magnus opum van Maarten Brandt telt 720 pagina's en de hardcover verschijnt met een cd van het KCO.


»

September 2018:

Eind oktober verscheen de tweede roman van Annelies Ibes bij Nieuwe Druk: "Wild Vlees &Zn ". Een roman over de broze relatie tussen een ambitieuze moeder en een puberzoon. Net als in de vorige roman van Ibes ("Lotte en Simone") wordt de tragiek van de relatie lichtvoetig gemaakt door een fijnzinnige humor.

» Wild Vlees & Zn

Juni 2018:


"Volg de vogels en andere waanzin" van (ex-psychiater) Hilbert Kuik. De opzienbarende verhalenbundel is overal te koop en vanzelfsprekend ook rechtstreeks via Nieuwe Druk te bestellen.


» verwacht: Volg de vogels en andere waanzin, Hilbert Kuik

April 2018:

Maart 2018 stond er een leuk interview met Helge Bonset over de verhalenbundel: "Nijlpaard op Loosdrecht" in de Gooi en Eemlander.  Lees het hier.


» Interview met Helge Bonset over Nijlpaard op Loosdrecht

Maart 2018:

Tijdens de boekenweek ontvangt u bij een bestelling via uw boekwinkel het boekenweekgeschenk. Bestelt u rechtstreeks via Nieuwe Druk dan kiezen wij een passend geschenkboek bij uw bestelling (geldig vanaf heden tot eind  boekenweek).


» Boekenweek

Februari 2018:

In februari wordt weer de "week van het korte verhaal" georganiseerd. Helge Bonset dingt met zijn nieuwste verhalenbundel "Nijlpaard op Loosdrecht" mee voor de J.M.A. Biesheuvelprijs.


» Nieuw: Nijlpaard op Loosdrecht

November 2017:

Blijvend in prijs verlaagd in verband met jubileumjaar Nieuwe Druk: 'Arnhem met een scheve blik' van € 13,50 voor € 7,95 !

Hét Ernumste kadootje om te geven of zelf te lezen!!
Voor informatie klik hier.» Arnhem met een scheve blik nu € 7,95 !

Oktober 2017:

De verhalenbundel "Nijlpaard op Loosdrecht" van Helge Bonset is verschenen. De bundel is op feestelijke wijze gepresenteerd in De Nieuwe Boekhandel in Amsterdam. Publiciste Solange Leibovici en Anton Oskamp spraken lovende woorden over deze wel zeer bijzondere bundel.» Nieuw: Nijlpaard op Loosdrecht

Oktober 2017:

Nieuwe Druk heeft regelmatig acties van boeken die langer dan twee jaar geleden zijn verschenen en rechtstreeks uit magazijn kunnen worden geleverd. Vanaf vandaag worden deze stapsgewijs aangekondigd via onze Facebookpagina Modern Antiquariaat.

Kijk ook op onze webpagina met aanbiedingen


» Modern Antiquariaat Nieuwe Druk

September 2017:

Geweldige opkomst bij de presentatie van het laatste boek van Femmy Fijten: In het spoor van Birma
Een waardig afscheid van een geliefd auteur.
Meer dan 100 mensen woonden de presentatie bij waar fragmenten van haar laatste boek, maar ook van haar vorige romans (Vaarwel Soerabaja en Terug naar Bandung) werden voorgedragen.


» Waardige presentatie

Juli 2017:

Met groot verdriet maken wij melding van het overlijden van onze auteur Femmy Fijten (63 jaar). Ze overleed net voordat haar derde roman (In het spoor van Birma) zou uitkomen, verwacht eind augustus 2017). Een I.M. op de persoonlijke site van de uitgever zelf.


» Femmy Fijten overleden

Juni 2017:

Gedurende de zomermaanden is het veelbesproken boek De Eigenander (Een ik in mij) van Dolph Kohnstamm te koop voor de actieprijs van €12,50 (i.p.v. €17,50). De actie loopt tot 10 september.
Hou via Facebook of de Nieuwsbrief onze acties in de gaten.


» Zomeraanbieding

Mei 2017:

Afgelopen maandag (15-05)  een lang aangekondigd dubbelinterview met Rita en Dolph Kohnstamm in de NRC door Jannetje Koelewijn. Vanzelfsprekend aandacht voor "De Eigenander (een ik in mij)"


» Aandacht voor Dolph Kohnstamm in NRC

Mei 2017:

20 mei was in Arnhem de presentatie van het boek "Als je de woorden weet (overleven met een familiegeheim)" .Dit in heldere taal en met vaart geschreven (autobiografische) boek over incest en seksueel misbruik is overal bestelbaar. Op de boekenpagina het video interview met Vrouw.nl van De Telegraaf.


» Boekpresentatie:

Maart 2017:

De nieuwe roman van Hein-Anton van der Heijden: "Waar ze was (in Van Goghs sporen)" is verschenen. Over liefde, hartstocht, rouwverwerking en de zinderende hitte in Arles waar de sporen van Van Gogh nagetrokken worden.
Het is zijn derde roman.


» Waar ze was (in Van Goghs sporen)

Februari 2017:

Goede informatieve recensie en bespreking van De Memoires van Emanuel Too op NBD/Biblion. Rechtstreeks te lezen via onze boekenpagina.


» Boekbespreking Emanuel Too door Biblion

December 2016:

Net verschenen:  De verhalenbundel "Drie Paarden" door Peter Boel. De verhalen verrassend, absurdistisch en soms anekdotisch en journalistiek. Ook zeer van te genieten door schaakleken die graag lezen. Vanzelfsprekend ontbreken ook Kortsnoj en Jan Timman niet!


» Drie Paarden, schaakverhalen door Peter Boel

December 2016:In Wie Dit Koopt Is Gek gaat Martijn Boele op een aanstekelijke manier in op de zin en (vooral) de onzin van reclame en marketing.» Wie Dit koopt Is Gek

November 2016:

Tips voor de feestdagen (Sinterklaas, Kerst) of zomaar omdat het buiten te koud is. Nieuwe Druk heeft jeugdboeken voor verschillende leeftijden. Ook Young Adults.


» Cadeautips Kinderboeken

November 2016:

"Lotte en Simone" van Annelies Ibes overtreft de verwachtingen. In 2016 was een nieuwe oplage nodig om aan alle aanvragen van lezers en leners (meest geleend van al onze uitgaven) te voldoen. Over liefde, vriendschap en mantelzorg.


» Lotte en Simone

November 2016:

Half december is het boek""De memoires van Emanuel Too" verschenen.. Het adembenemende verhaal van een Iraanse Assyriër die door oorlogen en revoluties (vanaf 1979) ontheemd is geraakt, een Sharia-straf boven zijn hoofd heeft, en van van gerespecteerd zakenman tot politiek vluchteling is verworden.


» Verwacht: De memoires van Emanuel Too

November 2016:


Wolken en Andere Voetstappen, het boek geschreven ter nagedachtenis aan de bij de MH17-ramp overleden docent Laurens van der Graaff op de shortlist (beste 4!!) voor de Zinnen Roës Award (beste debuut 2016). Hulde aan alle 39 leerlingen die de verhalen hebben geschreven!


» Shortlist beste debutant 2016 Zinnen Roës Award

Oktober 2016:

In september is (eindelijk!) deel 2 van de Joset Trilogie verschenen: Verboden Vrienden. Nu al wordt er uitgezien naar deel 3 van deze spannende Young Adults serie door Natalie F. Boekhorst. Wie ook deel 1 (Verboden Boeken) nog niet heeft gelezen grijpt nu de kans voordat deel 3 uitkomt ! De delen zijn trouwens onafhankelijk van elkaar te lezen.


» Verboden Vrienden, het tweede deel van de Joset-Trilogie

Juli 2016:

Begin september verscheen de debuutroman van Willem Andrée: "Als je boven ligt (NSB-kinderen op de vlucht)". Het boek beschrijft het verhaal van kinderen van NSB-ouders die tegen het eind van de Tweede Wereldoorlog Nederland (moesten) ontvluchtten.
Het boek is geschreven voor de oudere doelgroep. Het boek wordt echter nu ook zeer omarmd door jongere lezers. In heel Nederland (ook) op de jeugdafdeling van bibliotheken te leen.


» Als je boven ligt, NSB-kinderen op de vlucht

Juli 2016:

Nieuwe Druk geeft 2x per jaar aan hoe het er met de uitgeverij voor staat.  We zijn niet ontevreden over het eerste halve jaar van 2016! Zie het verslag van het eerste half jaar 2016


» Boekje open over 1e half jaar 2016

Juli 2016:

Woensdag 13 juli aandacht bij RTL Late Night voor de bundel die is gemaakt ter nagedachtenis aan de bij de MH17-ramp omgekomen docent Nederlands Laurens van der Graaff: Wolken en andere voetstappen.


» Bundel voor omgekomen docent bij MH17-ramp bij RTL Late Night

Juli 2016:

Groot interview (4 pagina's in Vrij Nederland 9 juli 2016) van Jeroen Vullings met Dolph Kohnstamm over diens laatste boek: "De Eigenander, een ik in mij". Voorwoord geschreven door Douwe Draaisma.  De kop: "Dick Swaab, je hebt het mis. En dat is bloedlink."
(Vanaf april 2018 verkrijgbaar via Nieuwe Druk voor € 10,00 )


» Jeroen Vullings interviewt Dolph Kohnstamm over De Eigenander in Vrij Nederland

Juni 2016:

Zaterdag 25 juni wordt om 16.00 officieel het Guus Dijkhuizenplein in Velp (gemeente Rheden) geopend. Guus Dijkhuizen was:schrijver, columnist, publicist, journalist, vrijdenker, autodidact, kunstpromotor, levenskunstenaar, oprichter en hoofdredacteur van het tijdschrift Gandalf, oprichter en directeur van Kunsthuis 13, galeriehouder, Ridder in Orde van Oranje Nassau, staatsgevaarlijk en enig lid van de "Vereniging ter bevordering van het aftreden van de Amsterdamse burgemeester Van Hall"
,
lees hier het hele persbericht» Nacht van Guus ( Dijkhuizen)

Mei 2016:

Zaterdag 21 mei 2016 was de indrukwekkende presentatie van "Wolken en andere voetstappen". De bundel is gemaakt ter nagedachtenis voor de omgekomen docent Nederlands Laurens van der Graaff . 17 juli 2014 kwam hij om bij de MH17-ramp. Woensdag 13 juli bij RTL Late Night.


» Media aandacht voor bundel voor omgekomen docent Laurens van der Graaff

Mei 2016:

20 mei verschijnt de bundel 'Wolken en andere voetstappen' met verhalen van oud-leerlingen ter nagedachtenis aan Laurens van der Graaff, omgekomen bij de MH17-ramp. Meer info, ook over (veel) media aandacht o.a. RTL Late Night, volgt. Nu reeds te reserveren. In verband met verwachte belangstelling aan te bevelen.


» Wolken en andere voetstappen

Mei 2016:

Uitgebreide besprekingen van het nieuwste boek van Dolph Kohnstamm "De Eigenander, een ik in mij" (met prachtig voorwoord door Douwe Draaisma)


» recensies De Eigenander, Dolph Kohnstamm

April 2016:

Nieuwste boek van Dolph Kohnstamm ( 'De Eigenander' ) , met prachtig voorwoord van Douwe Draaisma, wordt goed ontvangen. Op de boekenpagina worden links naar recensies en interviews bijgehouden.


» De Eigenander, een ik in mij van Dolph Kohnstamm

Januari 2016:

In De Boekenbijlage een mooi interview met auteur Yolande Belghazi-Timman over haar roman 'Moekoesja's Kus'. De roman beschrijft het verhaal van het hoog sensitieve meisje Noor.


» Interview met Yolande Belghazi-Timman over haar roman Moekoesja's kus

Januari 2016:

Dinsdag 5 januari is de Frans-Duitse componist Pierre Boulez overleden. Boulez leeft door in zijn muziek. Maarten Brandt was in de gelegenheid deze grootheid meerdere malen te interviewen voor zijn 'Wegen naar Boulez'.


» Pierre Boulez overleden

November 2015:

Voor de kinderen is er een kleurwedstrijd rondom de feestelijke publicatie van 'Guus groeit groter'

De uitslag wordt rond 17 december bekend gemaakt op de website en op Facebook.

klik hier om de kleurplaat te downloaden» Kleurwedstrijd Guus groeit groter

November 2015:

Op 23 november 2015 is verschenen 'Guus groeit groter' door Ron Jansen met tekeningen van Renske de Kinkelder.

Het boek is gepresenteerd op
zaterdagmiddag 28 november om 14.00 uur in de bibliotheek Velp, Gruttostraat 10 a, Velp Gld. (Inloop vanaf 13.30 uur) 

» Guus Groeit Groter

November 2015:

'Bewustworden, de ontwikkeling van de mens'.

Begin juni is de tweede druk van Bewustworden door Huub Klinkenberg uitgekomen. Eerder dit jaar verscheen ook de Engelse vertaling van "Bewustworden" Engelse titel luidt: 'Consciousness - The Evolution of Man'.» Tweede druk van Bewustworden een feit

Oktober 2015:

Prachtige en uitgebreide boekbespreking in het magazine Pedagogiek in de Praktijk (PiP) september 2015

Meer recensies over 'Moekoesja's kus' leest u hier» Prachtige en uitgebreide boekbespreking Moekoesja's Kus

Oktober 2015:

'Lotte en Simone' van Annelies Ibes heeft een overtuigende recensie gekregen van Biblion. Het boek is inmiddels in meer dan 200 bibliotheken verkrijgbaar. Op de boekenpagina meer over dit tragi-komische boek over "vriendschap, ouderdom en mantelzorg.'


» 'Lotte en Simone' besproken

Oktober 2015:

Prachtige en uitgebreide recensie van 'Verboden Boeken' 
(Mieke Schepens - 'Graag gelezen' oktober 2015)
'De personages zijn duidelijk uitgewerkt. Ook de robot als personage is goed neergezet. Werkelijk prachtig om te lezen! De auteur heeft een prettige schrijfstijl waardoor het boek geschikt is voor personen vanaf ongeveer 12 jaar.'

» Prachtige en uitgebreide recensie van 'Verboden Boeken'

Oktober 2015:

Zaterdag 17 oktober jl. was de presentatie van 'Vaarwel Soerabaja' door Femmy Fijten in Museum Bronbeek.

Een foto impressie van de bijeenkomst treft u hier.

Voor informatie 'Vaarwel Soerabaja' klik hier» Presentatie Vaarwel Soerabaja

Augustus 2015:

Hij is verschenen: de nieuwe verhalenbundel van R.DuBois: Een Zee van Sneeuw. Hopperiaanse verhalen.

Nu overal verkrijgbaar.

» Een Zee van Sneeuw verschenen

Augustus 2015:

Het veel bekroonde boek van Heidi Hassenmüller over seksueel misbruik is weer overal te bestellen. U kunt hier een hoofdstuk van het boek lezen.

» Het veel bekroonde boek van Heidi Hassenmüller

Augustus 2015:

De Annalen van Gamor, Kaj Elhorst, verschijnt in delen als feuilleton. Klik hier voor de tweede aflevering.

Informatie over het boek en bestelgegevens zie de speciale pagina over het boek.

Laatste recensie van het boek is van De Leesfabriek.

» De Annalen van Gamor, Kaj Elhorst

Juli 2015:

Na het indrukwekkende en hartroerende meesterwerk van Guus Dijkhuizen,
'Met Pa valt niet te Feesten' - uitgave Nieuwe Druk 2012, is nu een korte verhalenbundel van zijn hand verschenen.
'Narigheid in Ribfluweel' is een verzameling confronterende schetsen, waar de humor
vanaf spat.

» Narigheid in Ribfluweel uitgegeven

Januari 2015:

13 februari, de dag voor Valentijnsdag, in de mooie bibliotheek in het EEMHUIS op het Eemplein in Amersfoort leest en vertelt Caroline Nelissen over haar bundel over (internet)daten.

» Caroline Nelissen over internetdaten

December 2014:

Yolande Belghazi-Timman leest voor uit "Moekoesja's kus" tijdens de presentatie bij De Nieuwe Boekhandel in Amsterdam onder bezielend toezicht van Monique Burger.
Auteurs Hein -Anton van der Heijden en de meester van het ultrakorte verhaal A.L. Snijders spreken lovende woorden uit. Inkijkexemplaar hier beschikbaar.
Alle recensies van "Moekoesja's kus" op een rijtje.

» Yolande Belghazi-Timman leest voor uit Moekoesja's kus

Oktober 2014:

De tweede druk van "Arnhem met een scheve blik" is klaar.  Met originele pentekeningen van Dick Caderius van Veen, gedichten van Jesse Laport, en verder bijdragen van Ton van Eck, Femmy Fijten en andere Arnhemse auteurs.

"Een must-have voor elke Arnhemmer."» De tweede druk van "Arnhem met een scheve blik" is klaar

Oktober 2014:

Het nieuwe kinderboek van Natalie F.Boekhorst: " muis joep en het goud" is verschenen. Een leesboek voor kinderen vanaf 8 maanden leesonderwijs. Voor de kenners: AVI-2/E3. Vanaf deze week overal verkrijgbaar.

Klik hier voor onze collectie kinderboeken.

» Muis joep en het goud is verschenen

September 2014:

23 september 2014 was de officiële presentatie in het oude Café Royal, thans Café Diehl in Arnhem. Het boek is geïllustreerd met pentekeningen door  de Arnhemse tekenaar Dick Caderius van Veen.

» Officiële presentatie in het oude Café Royal

Augustus 2014:

Uitgebreide bespreking van "De Behandeling, omgaan met Borstkanker" op de site van Patientenervaringsverhalen.nl .

Het verslag is ook te lezen als  PDF

» Uitgebreide bespreking van "De Behandeling, omgaan met Borstkanker"

Juli 2014:

Nieuwe Druk sluit overeenkomst met Yolande Belghazi-Timman. Haar roman verschijnt komend najaar.

» Overeenkomst met Yolande Belghazi-Timman

Juli 2014:

Tot onze vreugde gaat de dichter Gerard Akse weer optreden met zijn dichtbundel "Hoge Kamer". 3 September treedt hij samen met fluitist Jan Baggerman op in Arnhem bij boekhandel Hijman-Ongerijmd.

Akse is bezig met een nieuwe bundel die in samenwerking met de Molukse gemeenschap in Doesburg wordt gemaakt. Meer hierover najaar 2014.
.

» Optreden Hoge Kamer

Juli 2014:

Jaap van Dijkhuizen, auteur van "Een Ticje Vreemd" schreef exclusief voor Nieuwe Druk zijn Tourettesonnet.
Sinds eind juli heeft "Een Ticje Vreemd" ook een eigen Facebook-pagina.

» Tourettesonnet

Juli 2014:

Handig en Nieuw: bij bestellingen van boeken rechtstreeks via Nieuwe Druk kunt u vanaf nu met Ideal betalen via een betaallink die u via de mail wordt toegestuurd. Dit hebben wij gedaan om het u met de invoering van de IBAN per 1 augustus makkelijker te maken.

» Rechtstreeks iDeal betalen

Juni 2014:

Mooie presentatie van Reiny de Jong-Smit over haar boek "De Behandeling". Centraal in de presentatie stond de bejegening van de patiënten door de medische wereld. Een aanrader voor verpleegkundigen en voor hen die daarvoor in opleiding zijn! Van het boek is ook een korte trailer gemaakt.

» presentatie van Reiny de Jong-Smit De Behandeling

Mei 2014:

"De behandeling, omgaan met borstkanker" door Reiny de Jong-Smit beschrijft op indringende wijze het proces dat Gemma, de hoofdpersoon, heeft doorlopen.
De bejegening van patiënten door medisch personeel staat centraal in dit sterk autobiografische boek. Van het boek is ook een korte trailer gemaakt.

» De behandeling, omgaan met borstkanker

Mei 2014:

"Ruben Varing, geboren in de Veluwse Bible Belt, heeft een opvallende handicap: het syndroom van Gilles de la Tourette."
Jaap van Dijkhuizen beschrijft in deze op waarheid beruste "roman" het leven en lijden van zichzelf, alias R. Varing. Voor lijders aan het syndroom van Gilles de la Tourette wellicht een feest der herkenning, voor anderen een boek om begrip te kweken voor lijders aan dit syndroom. Prachtig en vol humor beschreven.

» Een ticje vreemd

Mei 2014:

Eind mei verscheen bij Nieuwe Druk "Bewustworden, de ontwikkeling van de mens" van Huub Klinkenberg.

Het boek beschrijft de ontwikkeling van de mens vanuit een esoterisch perspectief. Hij hanteert daarbij een toegankelijke stijl waardoor het ook voor mensen die nog niet zozeer thuis zijn in de materie een prachtig naslagwerk is. Klik hier voor de flyer.


» Bewustworden, de ontwikkeling van de mens

Maart 2014:

Het thema van de boekenweek is Reizen. Speciaal voor de boekenweek is er een prachtige heruitgave uitgebracht van "Terug naar Bandung" van Femmy Fijten. Op 7 maart, aan de vooravond van de boekenweek, was zij samen met Ton van Eck  in Spijkenisse om te praten over de geschiedenis van een veteraan die na 50 jaar teruggaat naar het land waar hij heeft liefgehad en gevochten (Indonesië).

» Heruitgave Terug naar Bandung

Februari 2014:

Mooie recensies en bestellingen binnen via Biblion (Bibliotheekdienst) van:
Gewoon Guus, Ron Jansen
Kind van de Toekomst, Kathy Beckers

» Recensies en bestellingen

November 2013:

21 november: lezing over Angst en Literatuur in de wetenschap, door Joris van Os en Ruud van den Bos (boekhandel Jansen & de Feijter, Velp, 19.30 uur). Zie affiche.

» Llezing over Angst en Literatuur in de wetenschap

November 2013:

2 november om 17.00 uur bij Jansen &de Feijter presenteert Heidi Hassenmüller inmiddels haar derde boek dat bij Nieuwe Druk verschijnt. Na Prinsesjes huilen niet (over seksueel misbruik) en Overpeinzingen (columns) , nu een reisthriller die zich afspeelt in Thailand: De adem van Boeddha. Hassenmüller is in Duitsland veel bekroond.

» Derde boek Heidi Hassenmüller De adem van Boeddha

November 2013:

Net binnengekomen: Bespreking van Coleta Platenkamp van "Kind van de toekomst".

» Bespreking van Coleta Platenkamp van "Kind van de toekomst"

November 2013:

15 november: presentatie "Kind van de toekomst" Zoetermeer. Nadere info, klik hier.

» Presentatie Kind van de toekomst

Oktober 2013:

Vanmorgen, 20 oktober 11.00, is onze geliefde auteur Guus Dijkhuizen overleden. Bij de presentatie van zijn laatste bundel "Narigheid in Ribfluweel" was hij al ernstig ziek. Toch komt zijn overlijden zeer hard aan. We zullen Guus en zijn literaire bijdrages erg missen.


» Guus Dijkhuizen overleden

Juni 2013:

Nieuwe Druk ondertekent twee contracten. Begin juli verschijnt de verhalenbundel van R. DuBois en in september 2013 een indrukwekkend boek van Kathy Beckers over weeouders. Ouders waarvan een kind op jonge leeftijd is overleden, zie ook: Kind van de toekomst.

» Twee contracten

Mei 2013:

Hoge Kamer, gedichten van Gerard Akse

Presentatie zaterdag 25 mei Boekhandel Jansen &de Feijter Velp, aanvang 16.30
Foto presentatie ook op onze Facebookpagina
(foto links: Bram Jansen)

» Hoge Kamer, gedichten van Gerard Akse

Mei 2013:

De annalen van Gamor, Kaj Elhorst
"Meer dan Fantasy" (Roman)

Presentatie zondag 26 mei Alphen a/d Rijn


» De annalen van Gamor, Kaj Elhorst

Maart 2013:

Ontroerende reacties op het boek, zowel van mensen met een Indische achtergrond als veteranen die in de periode '47 '53 in Indonesië waren.

» Ontroerende reacties

Maart 2013:

Mooie recensies van uitgaven van Nieuwe Druk in o.a. het Parool over "Met Pa valt niet te Feesten" van Guus Dijkhuizen en "Terug naar Bandung" van Femmy Fijten in Checkpoint en de Gelderlander. 20 maart las Femmy Fijten voor uit "Terug naar Bandung" in de bibliotheek in Oosterbeek.

» Recensies Pa valt niet te feesten en Terug naar Bandung

Januari 2013:

In oktober verschijnt na "Mijn vriend Titus" het tweede kinderboek van Ron Jansen bij Nieuwe Druk. "Gewoon Guus" zijn verhaaltjes om voor te lezen in de kring op school op voor het slapen gaan. Ron Jansen is leraar op een basisschool.

» Gewoon Guus verschenen

Januari 2013:

12 januari 2013 is het nieuwste boek van Heidi Hassenmüller gepresenteerd: Overpeinzingen. Heidi Hassenmüller publiceerde eerder haar roman over seksueel misbruik Prinsesjes huilen niet bij Nieuwe Druk. NBD/Biblion over Prinsesjes: "Vlot leesbaar, goed opgebouwd verhaal, dat het stilzwijgen kan verbreken van mensen die in soortgelijke schijnbaar uitzichtloze situatie zitten. Confronterend, aangrijpend, schokkend."

» Nieuwste boek van Heidi Hassenmüller gepresenteerd

November 2012:

1 november verscheen bij Nieuwe Druk de herdruk van Geboortegrond van John Jansen van Galen. Het eerste exemplaar is overhandigd aan Jan Siebelink.

"Met veel humor en oog voor details uit het verleden geschreven." (NBD/Biblion)

» herdruk van Geboortegrond

November 2012:

 Eind november verscheen de roman "Terug naar Bandung" van Femmy Fijten. Een liefdesverhaal, gebaseerd op de ware geschiedenis van een zeventienjarige jongen die naar Indonesië ging om deel te nemen aan de politionele acties. Zestig jaar na dato gaat hij met zijn kleindochter, Jill, terug naar zijn verleden in de Oost. Naar de plaatsen waar hij gestreden heeft en waar hij heeft liefgehad.

Met een voorwoord van Maarten 't Hart.

» Terug naar Bandung

Oktober 2012:

Ed van Thijn neemt het eerste exemplaar in ontvangst van "Met Pa valt niet te Feesten" van Guus Dijkhuizen. De roman beschrijft de jeugd van een zoon van een NSB'er.

"Goed geschreven, robuuste stijl en een indrukwekkend verhaal"
(Thomas Verbogt)


"Goed vertelde, uitermate leesbare en soms ontroerende aanvulling op egodocumenten van kinderen van zogeheten "landverraders". (NBD/Biblion)
Over "Met Pa valt niet te Feesten" in het Parool

» Ed van Thijn neemt het eerste exemplaar in ontvangst van Met Pa valt niet te Feesten

September 2012:

"het kootje komt van links" politieke thriller van Herman Geertsen
Vrijdag 7 september vond de officiële presentatie plaats in het bijzijn van Volkskrant columnist Meindert Fennema. De presentatie was in boekhandel De Rooie Rat in Utrecht.

Meindert Fennema: "Ik zou willen dat Diederik Samsom dit boek leest."

» Het kootje komt van links politieke thriller

November -1:

15 november: Presentatie verhalenbundel "Lezen en Laven, reisverhalen voor dorstigen" Bibliotheek Oosterbeek van 20.00- 22.00.  Bijdragen o.a. Guus Dijkhuizen, Ton van Eck, Femmy Fijten en Heidi Hassenmüller.

zie ook: Facebook en artikel op Arnhem Direct

» Presentatie verhalenbundel Lezen en Laven