Nieuwe Druk
r
r
r
r
Schrijf u in voor de nieuwsbrief!
Bij aanmelding gaat u akkoord dat uw mailadres alleen wordt gebruikt voor de verzending van de nieuwsbrief en niet gedeeld wordt met derden.

particulier | boekhandel
r
r
h
h
h
r
r

Lotte en Simone

Helaas is de uitmuntende site De Boekensalon.nl  uit de lucht. Op deze site stonden geregeld recensies van boeken die door Nieuwe Druk zijn uitgegeven ten behoeve van aankoopinformatie voor de Nederlandse bibliotheken.

Lees hier de recensie die is geschreven over Lotte en Simone (Annelies Ibes)

"De 55-jarige Lotte heeft problemen met het ouder worden en schrijft zich in voor een seniorenwoning. In dit complex woont ook een oude vriendin van haar, Simone, die een hersenbloeding heeft gehad. Hoewel Simone naar contact snakt, heeft Lotte steeds weer uitvluchten. Ze is chaotisch, egocentrisch en komt alleen als ze er voordeel uit kan halen. Toch weet Simone haar over te halen als mantelzorger op te treden, ze is namelijk terminaal ziek. Met periodes komt hun oude vriendschap terug. Tegelijkertijd moeten ze afscheid nemen en hun leven onder ogen zien. Het is een ontroerend verhaal over verlies van vriendschap, jeugd en gezondheid. Lotte heeft veel moeite met het erkennen dat ze niet meer jong is. Hoewel ze niet erg sympathiek is, weet ze uiteindelijk het leven van Simone een stuk vrolijker te maken. Het verhaal wordt afwisselend door Lotte en Simone verteld. Een boeiende roman over eenzaamheid, vriendschap en ouder worden."

Meer info op: "Lotte en Simone"